18-годишният Адриан Антонов, обвиняем за жестоката катастрофа в София, остава в ареста.  Магистратите

...
18-годишният Адриан Антонов, обвиняем за жестоката катастрофа в София, остава в ареста. 
Магистратите
Коментари Харесай

Шофьорът, причинил удара на бул. Сливница, остава в ареста

18-годишният Адриан Антонов, обвинен за жестоката катастрофа в София, остава в ареста. 

Магистратите се произнесоха след тежкия случай с две жертви, който провокира на столичния бул. „ Сливница ”. На влизане в правосъдната зала Адриан Антонов каза, че съжалява за стореното, само че не разяснява какво си спомня от съдбовната нощ. 

По експертен път по делото е открито, че причина за злополуката са само дейностите на Антонов, уточни прокурор Илиян Банков. Водачът е пренебрегнал евентуални рискове на пътя като пресичащи хора, изясни обвинителят. „ Изключително смело и надменно държание “, назова той шофирането на Адриан. И уточни, че първичните данни сочат, че ученикът е карал с към 102 км/ч в нощта против 8 май, когато стана злополуката. Изтъкна, че младежът не е натиснал спирачката, когато блъснал и умъртвил Явор и Ана-Мария.

Не подхванал и други дейности, да вземем за пример да опита да завие, с цел да избегне удара. Напомни, че ограничаването на бул. “ Сливница “ в София е 50 км/ч. Прокуратурата е повдигнала две обвинения на Адриан – за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице, като действието е в региона на пешеходна пътека. Кръвните проби на водача демонстрираха, че той не е използвал дрога или алкохол преди да седне зад кормилото.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР